Hvad er opkaldsudvidelser?

opkaldsudvidelserOpkaldsudvidelser vises i forbindelse med Google Ads annoncer – både søgeannoncer i Googles søgeresultater og displayannoncer. Med denne udvidelse vises virksomhedens telefonnummer i annoncerne.

Formålet med opkaldsudvidelsen er at gøre det så bekvemt og ligetil som muligt for potentielle kunder at ringe en virksomhed op. Med ét klik kan en bruger ringe op, uden først at skulle indtaste et telefonnummer på sin mobil.

Fordele ved at føje tlf.nr. til annoncer via opkaldsudvidelser

  • Føjes et telefonnummer blot til annonceteksten, er det ikke sikkert at annoncen bliver godkendt af Google, som gennemgår alle annoncer manuelt inden godkendelse.
  • Det er muligt at angive, at telefonnummeret kun skal vises inden for virksomhedens åbningstid, så kunder undgår at ringe forgæves.
  • Via opkaldsrapportering er det muligt at se forskellige detaljer om opkaldene, heriblandt varighed og områdekode for kunden.

Hvis man vælger at benytte sig af opkaldsudvidelser i sine annoncer, kan det give indsigt i forskellige aspekter, som kan være gavnlige for ens forretning. Hvis det for eksempel viser sig, at næsten alle opkald stammer fra et begrænset geografisk område, kan det være en idé at målrette annoncerne til netop dette geografiske område.

Af andre udvidelser kan nævnes adresseudvidelser.