Hvad er organisk søgeresultat?

Organisk søgeresultatEt organisk søgeresultat er et naturligt forekommende søgeresultat i en søgemaskine som Google. At det er organisk eller “naturligt” betyder, at det udelukkende bliver vist på Google, fordi det er relevant i forhold til den søgning, som brugeren har foretaget. Hvis der findes annoncer på den selv samme søgning, vil disse ligge allerøverst i søgeresultatet, altså på de første par pladser inden de organiske søgeresultater bliver vist.

Mange brugere foretrækker de organiske søgeresultater frem for de betalte annoncer. Af denne grund springer en del brugere bevidst eller ubevidst de betalte søgeresultater over, og går direkte ned til de organiske søgeresultater.
Målet med søgemaskineoptimering (SEO) er at blive vist på side 1 i en Googlesøgning, fordi 75% af alle brugere aldrig klikker sig videre til side 2. Og det endelige mål er selvfølgelig at indtage den allerøverste placering i de organiske søgeresultater.

Det at blive vist i de organiske søgeresultater er en del af  disciplinen søgemaskineoptimering. En af styrkerne ved SEO arbejdet er, at en god placering i de organiske søgeresultater er noget hvor brugerne tænker, at den pågældende hjemmeside har gjort sig fortjent til den gode placering, fremfor annoncerne, som defleste brugere er klar over, at hjemmesiderne køber sig til.

Via de organiske søgeresultater opnås der organisk trafik.