Hvad er teknisk SEO?

teknisk SEO

Helt grundlæggende handler teknisk SEO om at gøre det så nemt som muligt for søgemaskinerne at finde, indeksere og herefter crawle ens hjemmeside.

Når en søgemaskine beslutter, om en hjemmeside skal vises i et søgeresultat, ser den på mange forskellige faktorer, heriblandt dem der hører under kategorien teknisk SEO. Af de faktorer, som hører under teknisk SEO, ser søgemaskinerne blandt andet på, om man bruger en såkaldt sikker forbindelse (SSL), og om hjemmesiden bliver loadet hurtigt.
Det vægter også meget højt i søgemaskinernes vurdering, at en hjemmeside er responsiv. Med responsiv menes der, at en hjemmeside automatisk tilpasser sig visninger på forskellige enheder, primært desktop og mobile. Det er altså vigtigt, at hjemmesiden ser lige så godt ud på en mobiltelefon, som den gør på en computer.
Typisk skal hjemmesider være endnu hurtigere om at loade på en mobiltelefon, end de skal på en computer.

Også brugen af H1 og H2 har stor betydning i søgemaskinernes vurdering af, hvorvidt en hjemmeside skal vises i et søgeresultat eller ej. Det er vigtigt at bemærke, at med teknisk SEO handler det ikke om, hvilke ord der bruges i en H1 eller H2, men blot om de findes på siden.

Teknisk SEO er en underkategori for søgemaskineoptimering.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *