Hvad er meta title?
Det der egentlig menes, når man siger meta title, er stort set altid title tag. Derfor forklares title tag i det følgende. Forskellen på meta title og title tag forklares til sidst i artiklen.
Title tagget fremgår i søgemaskinernes søgeresultater. Det er den overskrift, som bliver vist for hver enkelt hjemmeside i Google eller en anden søgemaskine.
Et title tag har grundlæggende to funktioner. For det første skal den være med til at fange brugernes opmærksomhed ved at være relevant og indbydende. For det andet er det en hjælp til søgemaskinerne, som får et hint om, hvilket indhold der findes på hjemmesiden. Det er derfor vigtigt at lave et præcist title tag, som beskriver hvad man kan finde på den pågældende side. Der skal altså lægges noget arbejde i at finde en rigtig god formulering til dit title tag, som er din hjemmesides overskrift i søgemaskinerne. Den bør desuden indeholde ens SEO keywords, som også kaldes søgeord på dansk.
Længden på et title tag måles typisk i pixels og ikke i tegn. Grunden til det er, at ikke alle tegn fylder det samme, hvis man måler dem i pixels.
Som hovedregel har man op til 600 pixels at gøre godt med, hvis man vil være sikker på, at hele teksten vises i overskriften. Overstiger længden de 600 pixels, vil det sidste af ens title tag/ overskrift i Googles søgeresultat blive erstattet med ”…”.
Forskellen på meta title og title tag
Et title tag har stor betydning i søgemaskinernes vurdering af en hjemmeside – altså om en hjemmeside skal vises i de søgninger, som brugerne laver på eksempelvis Google.
En meta title er udelukkende til pynt, da den blot vises som din hjemmesides overskrift i søgemaskinerne, ligesom et title tag. Men den har ingen værdi for søgemaskinerne, hvilket gør den overflødig at arbejde med i SEO øjemed.
Rent teknisk ser et title tag således ud i HTML: <title>Din titel her</title>, og en meta title ser sådan ud: <meta name=”title”>Din meta titel her</meta name=”title”>.
Forvirringen omkring meta title og title tag er sandsynligvis opstået, fordi man typisk angiver sit title tag der, hvor man også skriver sin meta description.