Servicevindue!
Der udføres d. 25 april fra kl 20.00 og frem, et servicevindue på WEB2, hvilket kan medfører periodiske afbrydelser til WEB & MAIL på denne server.
Vi forventer normal drift senest kl. 09.00 d. 26 april - Vi beklager de gener det måtte medfører.
Du kan læse mere her.


Hvad er meta description?

meta description

En meta description, også kaldet en meta beskrivelse, fremgår i søgemaskinernes søgeresultater.

Når en bruger har foretaget en søgning på f.eks. Google, oplyser meta beskrivelsen brugeren om, hvad hjemmesiden indeholder. Derfor er det vigtigt, at en meta description er skrevet på en sådan måde, at den fanger brugerens opmærksomhed. Målet er at få brugeren til at klikke på lige præcis ens egen hjemmeside, samt at trække organisk trafik til hjemmesiden.

Som udgangspunkt har en meta description ingen værdi for søgemaskinerne. Den fungerer altså udelukkende som en appetitvækker, som skal fange brugerens opmærksomhed. Men selvom en meta description ikke medregnes af søgemaskinerne i vurderingen af, hvorvidt de skal vise en hjemmeside eller ej, vil det stadig være en god idé at skrive sine søgeord her. Disse vil nemlig typisk være markeret med fed skrift i de organiske søgeresultater, og er derfor noget brugeren vil lægge mærke til. Herved vil hjemmesiden i brugerens øjne fremstå som værende relevant for hans søgning.

Længden af en meta description må gerne være op til 920 pixels. Den måles helst i pixels og ikke i tegn, da det varierer hvor mange pixels de enkelte tegn (bogstaver) fylder på skærmen. Er meta beskrivelsen for kort ifølge Google eller en anden søgemaskine, kan den pågældende søgemaskine finde på udskifte den med noget alternativ tekst fra hjemmesiden. Det er altså bedst at bruge så mange af cirka 920 pixels som muligt, i hvert fald hvis man selv vil skrive den ”salgstekst”, som skal få brugerne til at klikke på lige præcis ens egen hjemmeside.

I Googles søgeresultat bliver en meta description vist lige neden under meta titlen/ title tagget.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *