Hvad er on-page SEO?

on-page seo

Al den søgemaskineoptimering (SEO), som foregår på en hjemmeside er on-page SEO. Det er altså den optimering, som kan ses og laves på selve hjemmesiden. For at søgemaskinerne kan indeksere en hjemmeside, er det vigtigt at hjemmesidens struktur er god og brugervenlig.

Formålet med on-page SEO er, ligesom med SEO, at gøre det nemt for søgemaskinerne at finde ud af, hvad en hjemmeside handler om, så den forhåbentligt vil blive vist i søgemaskinernes organiske søgeresultater. I sidste ende er målet at få rigtig en god placering i søgemaskinernes søgeresultater.

On-page SEO består af rigtigt mange elementer. Det kan for eksempel være at optimere sidetitler eller title tags. Strukturen i overskrifterne, altså H1, H2 osv., er også vigtig at have styr på, da det ligeledes er noget søgemaskinerne kigger på. De billeder, der ligger på hjemmesiden, kan også optimeres. For eksempel er det en god idé, at selve billedets filnavn er et, som beskriver hvad der er på billedet. Hvis billederne, der ligger på hjemmesiden, også skal have mulighed for at blive fundet i en billedsøgning på Google, kan man ændre i billedets alt-tag.

Indholdet, det såkaldte content, som ligger på en hjemmeside, bliver mere og mere vigtig at have fokus på. Det forholder sig sådan fordi søgemaskinen Google bliver stadigt bedre til at læse selve indholdet på de enkelte sider. Det betyder, at Google godt kan gennemskue, hvis en side er godt struktureret med fine overskrifter i H1 og H2 osv., men mangler kvalitet rent indholdsmæssigt. Content bør således have høj prioritet når det gælder on-page SEO.

Off-page SEO fungerer som en pendant til on-page SEO.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *